Няма наличност - Изчерпан
Продуктов код: 020
Тегло (с опаковката): 0.32 кг.
Продукта е публикуван в категории: Витамини
Производител: Bulk Powders
Витамини и хранителни добавки от Англия
Извести ме когато продукта е отново в наличност:

Продукта не е в наличност

IconЗапитване за този продукт

"Vitamin C 1000 mg" от Bulk Powders - 270 таблетки Витамин Ц по 1000 мг (1 грам) - голяма опаковка, която е достатъчна на един човек за 9 месеца!

Продукта на тази страница НЕ е в наличност! Откъде можете да купите изгоден Витамин C (наличен в момента): Витамин C MyProtein.

Високоефективни таблетки с Витамин Ц с бавно и постепенно усвояване, предлагани в семейна опаковка от 270 броя - осигуряват масивни 1000 милиграма в една доза. Тази опаковка е приема ви на лесно усвоим Витамин C за над половин година (възрастен човек трябва да пие по 1 таблетка на ден).

Защо се пие витамин C?

Защото витаминът има редица ползи. Поради своята функция като антиоксидант и неговата роля в имунната функция, витамин С се препоръчва, като средство за предотвратяване и/или лечение на множество заболявания. Заболявания и разстройства, в които витамин Ц играе ключова роля:

 • Рак (включително превенция и лечение);
 • Сърдечно-съдови заболявания и катаракта;
 • Настинка, грип или инфекциозни заболявания.

Това е един от най-известните витамини в борбата с настинките и грипа. Той има широк спектър от метаболитни функции и повишава клетъчния имунитет. Предлага защита от оксидативни свободни радикали и е от ключово значение за производството на колаген, поради което приемът на големи дози витамин Ц намалява сбръчкването и отпускането на кожата.

В допълнение към биосинтетичните и антиоксидантни функции, витамин Ц играе важна роля в имунната функция и подобрява усвояването на желязо, ако има наличие на желязо в храните, които приемаме. Недостигът на витамин Ц причинява скорбут, който е тежко заболяване и се проявява с умора, слабост, нарушаване на съединителната тъкан и капилярна чупливост.

Нашите таблетки с витамин C осигуряват вашата дневна доза в една лесна и удобна таблетка на ниска цена.

Какво е витамин Ц и защо той е полезен за хората?

Vitamin C, известен също като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, който присъства естествено в някои храни, заради полезните си свойства се добавя към други, и се предлага като хранителна добавка.

Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, който се намира в много видове плодове и зеленчуци. Той действа като антиоксидант, неутрализирайки свободните радикали и намалява риска от възпаления и заболявания.

Витамин С е необходим за биосинтезата на колаген, L-карнитин, и някои невротрансмитери. Той също участва и в обмяната на белтъчините. Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан, която играе ключова роля в заздравяването на рани. Витамин Ц е важен физиологичен антиоксидант и е нужен за да се регенерират други антиоксиданти в тялото ни, включително витамин Е.

Ползи от прием на витамин С за здравето ни:

 • Витамин С подсилва имунната система - действа като имунен стимулатор и модулатор. Той допринася за имунната защита, като поддържа различни функции както на вродената, така и на адаптивната ни имунна система. Витамин С действа като бариера срещу патогени и различни инфекции.
 • Витамин Ц е силен антиоксидант, който неутрализира влиянието на свободните радикали, които могат да увредят клетките в тялото ни. Натрупването на свободни радикали спомага състоянието оксидативен стрес, който е свързан с редица хронични заболявания. Проучванията показват, че консумацията на повече витамин Ц може да увеличи нивата на антиоксиданти в кръвта ни с до 30%.
 • Повишава усвояването на желязо - усилва усвояването на желязото. По този начин се предотвратяват проблеми като болестта анемия. Витамин Ц увеличава абсорбацията на желязо и допринася за защита на клетките ни от оксидантен стрес. Консумацията на 100 милиграма от витамина увеличава усвояването на желязо с цели 67 процента.
 • Подобрява физическите възможности - консумацията на храни и добавки, богати на Витамин С може да подобри физическите ни възможности и физическата сила, особено при хора в напреднала възраст.
 • Поддържа кожата здрава и красива - може да намали сухотата на кожата и естественото ѝ стареене. Той подпомага синтеза на колаген – протеин, изграждащ съединителната тъкан, който поддържа еластичността на кожата и е от съществено значение за растежа и възстановяването ѝ.
 • Допълнителният прием на Витамин С спомага за по-бързото заздравяване на рани по кожата и поддържането ѝ в красив вид. Проучванията показват, че кремовете, съдържащи Витамин С могат да намалят зачервяванията на кожата след различни козметични процедури.
 • Приемът на Витамин С подпомага функцията на белите дробове и дихателните пътища, може да подобри достъпа на кислород по време на физическо натоварване и да помогне за намаляване на кръвното налягане.

Непотвърдени научно ползи за здравето от витамин С:

 • Предотвратява настинка: Витамин С намалява тежестта на настинката и времето за възстановяване и при възрастни, и при деца, но приет самостоятелно, не е в състояние да предотврати напълно настинката.
 • Намалява риска от рак: проучвания свързват приема на витамин С с по-малък риск от ракови заболявания. Въпреки това изследвания са установили, че витамин С не влияе пряко на риска от развитие на рак, въпреки че неутрализира свободните радикали, които се смятат за едни от причинителите на рака.
 • Витамин С предпазва от очни заболявания: Той е свързан с намален риск от очни заболявания, особено с напредването на възрастта. Въпреки това добавките с витамин С нямат видим ефект в борбата с тези проблеми, а само теоретичен.

Какъв Витамин Ц да си купя?

Купете си качествен и евтин витамин Ц. Това е витамин и тук качеството е фармацевтично, така че няма голямо значение дали ще купите витамина от една или друга марка. Важна е цената, а нашата цена е най-добра - в България същия витамин можете да го намерите на до над 45 пъти по-висока цена от цената на нашия продукт.

Колко витамин C да пия? Указания за дозировка и прием на витамините C от Bulk:

 • Приемайте по 1 таблетка от 1000 мг витамин C на ден, най-добре заедно с храната.
 • За деца и хора с тегло от под 50 кг може да се приема по половин таблетка дневно (500 мг).
 • Поддържайте непрекъснат прием на дозата не повече от 30 дни, след което я намалете до нормалния ви, ежедневен прием.
 • Не се препоръчва приема на тези таблетки от деца под 7 години - те се нуждаят от по-малко количество витамин Ц. Ако давате от продукта ни на малко дете под седем години, то разделете таблетката на 4 или повече части и му давайте да пие не повече от една четвърт от таблетката на ден.
 • Ако не сте сигурни каква доза трябва да приемате от витамина, консултирайте се с вашия лекар.

С какво да съчетая C витамините?

Този витамин е добре да се комбинира с витамин D3, с калций и колаген.

Защо да купите нашите витамини? Ползи от витамините Ц на Bulk Powders:

 • Ниска цена: 30 до 50% по-ниски цени в сравнение с други добавки с този витамин на Българския пазар. Всички знаем колко струва Витамин Ц в аптеките.
 • При цена от 26 лева за 270 таблетки, получавате цена на 1 таблетка от 1000 мг = 9 стотинки.
 • С нашата голяма семейна опаковка, можете да попълните запасите си от витамин Ц за голям период от време, като така ще подсигурите нуждите на цялото ви семейство.
 • Витамин C е незаменим за човешкото здраве, особено в период на вирусни заболявания като епидемията от Коронавирус.
 • Честото и непрекъснато набавяне на витамина е важно, тъй като витамин C се изхвърля бързо от организма и е необходимо неговото постоянно попълване.

Най-богатите на витамин С храни:

Плодовете и зеленчуците са най-добрите източници на витамин C. Цитрусови плодове, домати и техния сок, картофи са доставчици на витамин C. Други добри хранителни източници включват червените и зелените чушки, кивито, броколи, ягодите, брюкселското зеле и пъпеш. Въпреки че витамин C не присъства естествено в зърнените храни, той се добавя допълнително към някои зърнени закуски. Съдържанието на витамин Ц в храните може да бъде намалено от продължително съхранение или готвене, защото аскорбиновата киселина е разтворима във вода и се разрушава от топлинна преработка. Готвенето на пара или в микровълнова, може да намали загубите на Витамин C при готвене. За щастие, много от добрите хранителни източници на витамин Ц, се консумират сурови. Консумирането на много плодове и зеленчуци на ден, може да Ви осигури около 200 мг витамин Ц.

Може ли да се предозира с витамин C?

Витамин С е безопасен витамин. Той не се натрупва в организма, затова е изключително трудно да го предозирате - излишъците се изхвърлят от организма с урината. При високи дози (над 2 грама на ден) може да се появи разхлабващ ефект, леко гадене и гастрит, както и да се образуват камъни в бъбреците.

Недостиг и дефицит на Витамин C:

Недостиг на Витамин C може да има, когато приема е под дневната препоръчителна доза, но е над стойността, необходима за предотвратяване на изявена витаминна недостатъчност. Следните групи хора са в риск от недостиг на Витамин C:

 • Пушачи и пасивни пушачи: Изследвания постоянно показват, че пушачите имат по-ниски плазмени и левкоцитите нива на витамин C, отколкото непушачите, отчасти поради повишен оксидативен стрес. Поради тази причина, се смята че пушачите се нуждаят от 35 мг повече витамин С на ден, отколкото непушачите. Излагането на вторичния дим също намалява нивата на витамин С. Въпреки, че неможе да се установи специфично изискване на витамин ц за непушачите,  които са редовно изложени на тютюнев дим, тези лица следва да завишат прием на витамин C.
 • Активни спортисти - хора които тренират често и интензивно: Хора които практикуват спорт редовно, интензивно и продължително, задължително трябва да добавят допълнителен прием на Витамин C, в дневното си меню. Няма как да минете само със здравословно хранене, трябва и периодично да добавяте цикъл от няколко седмици с витамин C по 500-1000 мг дневно. Дозировката на витамина трябва да бъде в зависимост от пола, възрастта и натоварването.
 • По-възрастните спортисти, трябва да приемат повече Витамин Ц.
 • Спортистите трениращи повече и по-тежко, трябва да приемат по-голяма доза от витамина.

Активни съставки в една таблетка витамин C Bulk Powders:

1000 мг (1 грам) витамин C (L Ascorbic Acid).

Други съставки (в една таблетка):

Микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Подходящ е за: всички хора, включително вегани и вегетарианци.
Алергени: Няма.

Хранителна информация (за 100 грама продукт)
Калории (kcal) 0
Алергени Няма
Продукта е подходящ за:
Вегетарианци Да
Вегани Да
Поддръжка на ставите Да
Добавка към храната Да

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
Подобни продукти по тип и цени: