Няма наличност - Изчерпан
Продуктов код: 017
Тегло (с опаковката): 0.54 кг.
Продукта е публикуван в категории: Стави и кости
Производител: Bulk Powders
Стави и кости и хранителни добавки от Англия
Извести ме когато продукта е отново в наличност:

Опции

Продукта не е в наличност

IconЗапитване за този продукт

Този продукт е МСМ или Метилсулфонилметан на прах (MSM или "Methyl Sulfonyl Methane") на английския производител Bulk, предлагаме го в опаковки от 0.5 или 1 кг, с фармацефтично качество и 100% чистота, на страхотно ниска цена - 26 лв за опаковката от 500 грама или 38 лв за 1 кг опаковка.

Какво е МСМ?

МСМ или Метилсулфонилметан (MSM или "Methyl Sulfonyl Methane" на английски) е естествен продукт, който се ползва при остеопороза, болки в ставите или при нарушено функциониране на ставите, служи за цялостно укрепване на костите и ставите. МСМ влиза в състава на хрущялната тъкан и участва в нейното формиране.

Метилсулфонилметанът е естествено сярно съединение, съставено от метил и сяра. Той е един от най-богатите на съдържание минерали в човешкото тяло. Той е чист, нетоксичен, органичен елемент с широко разпространение в природата. MSM е отговорен за производството на серотонин – така наречения хормон на щастието. Когато обаче MSM е с понижени нива в организма, спадат нивата и на така важния хормон серотонин, като това може да се отрази и на нормалното функциониране на нервната ни система.

МСМ е органична форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. В човешкия организъм сярата е необходима за протичането на окислителните реакции в клетките, синтеза на колаген, нормалния въглехидратен метаболизъм и за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Сярата стимулира жлъчната секреция, подпомага отделянето на крайните продукти от обмяната на веществата и е необходима за регулацията на нивото на глюкоза в кръвта, тоест, влиза в състава на инсулина. Сярата укрепва съединителната тъкан и подобрява стабилността на ставите. Тя поддържа структурата на клетките и защитава организма от токсини, алергени и паразити. Сярата е необходима за синтеза на кератин – протеин, влизащ в състава на космите, ноктите и епидермиса. Участва в продукцията на имуноглобулини и е важен компонент за формирането на имунната защита на организма.

За какво се ползва MSM?

Помага за възобновяването на хрущяла и укрепва ставите. Ако имате артрит, остеопороза, ставни болки и ставни възпаления, неприятно усещане при движение, скованост и намаляваща способност за интензивна физическа активност и щракане на ставите (например при клякане), Метилсулфонилметанът ще ви помогне да се чувствате много по-добре. Обикновено най-засегнати от ствани проблеми са са тазобедрената, коленната и раменната става.

Притежава противовъзпалително действие; ефективно облекчава възпалителните процеси при артрит, тендовагинит, миозит, бурсит. Оказва детоксикиращо действие и понижава чувствителността на организма към алергени като повишава антиоксидантната защита.

Всички тези симптоми на износване на ставния хрущял, при които се уврежда ставата, се повлияват от MSM, като резултатите от употребата му започват да се проявяват и стават забележими след само 15-20 дни вземане на добавката.

Ползи от прием на MSM:

МСМ притежава силно противовъзпалително въздействие и подпомага подвижността на ставите ви, укрепва ставния хрущял и ставните връзки - по този начин благоприятства дейността на мускулите и сухожилията в тялото ви.

МСМ допринася за производството на ставна течност, облекчава дискомфорта, и намалява риска от възпаления на ставите и болезнеността при движение.

Метилсулфонилметан се използва с голям успех и след тежки и интензивни физически тренировки. Допринася за ускоряване на възстановяването при спортни травми на сухожилия, мускули и ставите, а също и намалява мускулните схващания.

МСМ повишава подвижността на ставите и укрепва ставните връзки, ефективно усилва кръвотока, подобрява работата на мускулите и сухожилията. Препаратът стимулира производството на ставна течност, понижава риска от възпаления на ставите и намалява травматичните болки. Използва се от спортистите за елиминиране на болезнените усещания и напрежението в мускулите след тежка физическа тренировка, а в комбинация с някои лекарствени растения е отлично средство за лечение на артрит.

Метилсулфонилметанът облекчава тежки симптоми на астма и за разлика от другите серни съединения, влизащи в състава на фармакологични препарати не предизвиква алергични реакции. МСМ стабилизира нивото на кръвната захар - въздейства благоприятно при захарен диабет и понижава количеството усложненията му.

МСМ е ангажиран и в производството на колаген – най-важния за красивата кожа протеин. Затова приемът на МСМ под формата на добавка има благоприятно въздействие и върху състоянието на кожата, като допринася за нейната гладкост и еластичност.

Подкрепя дейността на храносмилателния тракт и регулярната функция на червата. Смята се, че подпомага тъканите на червата. Много съвременни проучвания сочат, че МСМ повлиява благоприятно състояния на хроничен запек и затлъстяване, както и нормалната чернодробна функция.

С какво се приема МСМ:

MSM се комбинира най-често с Витамин C, колаген, глюкозамин и хондроитин. Скъпите, комбинирани продукти за стави и ставна поддръжка съдържат обикновено комбинация от колаген, МСМ, хондроитин и глюкозамин.

Предимства на Methyl Sulfonyl Methane на английския производител Bulk:

Предимствата на продукта ни са висока чистота и много ниска цена! Комбинираните препарати от други марки са многократно по-скъпи. Закупувайки поотделно нашите продукти: глюкозамин сулфат, колаген и МСМ, вие понижавате разходите си и ще платите в пъти по-ниска цена.

Противопоказания за прием на MSM:

Не трябва да приемате този продукт, ако сте алергични към някоя от съставките на продукта или ако имате глаукома. MSM не е препоръчителен за хора, които приемат препарати за разреждане на кръвта, и не трябва да се прекалява с неговия прием - дозата, която приемате на ден трябва да е 1 до 2 грама.

Прием и дозировка на MSM:

Времето за прием през деня не играе роля, препоръчва се продукта да се приема веднага след хранене, за да се избегнат проблеми със стомашно-чревния тракт. Оптималната дневна доза е 1.5-2 грама, разделена на два приема, тоест МСМ се пие два пъти на ден по 0.8-1 грама, веднага след хранене или смесен с храната.

Съдържание на продукта: 100% чист Methyl-Sulfonyl Methane (MSM), в опаковка от 500 грама или 1 килограм. Една доза съдържа 800 мг МСМ.

Продукта е подходящ за: вегетарианци и вегани, не съдържа алергени.

Хранителна информация (за 100 грама продукт)
Лактоза Няма
Глутен Няма
Алергени Няма
Продукта е подходящ за:
Вегетарианци Да
Вегани Да
Поддръжка на ставите Да
Добавка към храната Да

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение