Няма наличност - Изчерпан
Продуктов код: 013
Тегло (с опаковката): 0.28 кг.
Продукта е публикуван в категории: Минерали Стави и кости
Производител: Bulk Powders
Минерали и хранителни добавки от Англия
Извести ме когато продукта е отново в наличност:

Опции

Продукта не е в наличност

IconЗапитване за този продукт

Откъде можете да купите магнезий (наличен в момента): Магнезий на таблетки и магнезий на прах.

"Magnesium Bulk Powders" - таблетки магнезиев бисглицинат (Magnesium bisglycinate), 180 таблетки по 500 мг - опаковка с магнезий, която ще ви стигне за 6 месеца!

Високоефективни магнезиеви таблетки, предлагани в най-престижната бионалична форма с най-добро усвояване магнезиев глицинат - осигуряват масивни 500 милиграма магнезиев бисглицинат (цели 100 мг активен магнезий) в една доза. Голямата опаковка от 180 таблетки е приема ви на лесно усвоим магнезий за половин година (пие се по 1 таблетка на ден).

Защо се пие магнезий?

Защото магнезият има редица хранителни ползи, като допринася за нормалния синтез на протеин, по-високи нива на метаболизма и на тестостерона, поддържане на костите и ставите. Нашите таблетки магнезиев бисглицинат осигуряват вашата дневна доза в една лесна и удобна таблетка на ниска цена.

Защо толкова много се купува магнезий напоследък?

Mрез последните 20 години множество изследвания установиха, че недостигът на магнезий присъства при около 40% от хората в САЩ и Европа. Фактът, че имаме нужда от него, в комбинация с това, че магнезият работи, е достатъчен за бум на производството и продажбите му.

Какво е магнезиев глицинат?

Магнезиевият бисглицинат (наричан по-често магнезиев глицинат) е органично съединение на магнезия с аминокиселина, наречена глицин. Той се понася много добре от организма на човека и се абсорбира в организма във висока степен. Използва се за повишаване нивата на магнезий при хора с магнезиев дефицит.

Какво казва Wikipedia: "Магнезиевият глицинат, известен също като магнезиев диглицинат или магнезиев бисглицинат, е магнезиевата сол на глицина (една магнезиева и две глицинови молекули) и е популярна хранителна добавка."

Защо Bulk Powders произвежда и продава точно тази форма на магнезий?

От всички форми на магнезиеви съединения, магнезиевият глицинат е най-модерната, най-пълно усвоима и с най-бързо усвояване форма на магнезия.

Какво е Глицин?

 • Глицинът е аминокиселина, която укрепва нервната система и намалява напрежението. 2-3 грама глицин, взети преди лягане, повишават качеството на съня и намаляват сънливостта през деня - аминокиселината успокоява ефективно мозъка, вкарвайки го в режим на покой.
 • Глицинът работи заедно с много невротрансмитери (химикали в мозъка ви), като GABA, за насърчаване на чувството за спокойствие. Той подобрява качеството на съня и помага за нормален циркаден ритъм.
 • Глицинът участва в производството на колаген, креатин и глутатион, доказано е, че увеличава еластичността на кожата – на него дължим 35 процента от количеството колаген в тялото ни. Колагенът присъства в съединителната тъкан на костите, хрущялите, връзките, кожата и мускулите и е определящ за състоянието и функциите им.
 • Глицинът повишава нивото на креатин в тялото, а креатина е гориво за мускулите при екстремни натоварвания - вдигане на тежести, спринт и други.
 • Глицинът повишава естествената секреция на хормона на растежа, помага за изграждането на мускули и ни дава по-голяма издръжливост, а това води до по-добри резултати в спорта.
 • Всичко това прави аминокиселината глицин една от правилните добавки за всички спортуващи хора, а съчетанието с факта, че вкусът на глицина е приятен и сладък, прави офертата направо неустоима.
 • Освен това, тази разновидност на магнезиево съединение има силни противовъзпалителни ефекти. Може да използвате магнезиев глицинат, за да подобрите нивата на кръвната захар или да спомогнете за намаляване на общото възпаление в тялото ви.
 • Какво още? Обикновено добавките с глицин струват около 20 до 30 лв за опаковка от 100 капсули по 500-1000 мг. В нашата опаковка с магнезиев глицинат, вие получавате 180 таблетки във всяка от които се съдържа по 300 мг глицин безплатно.

Какъв магнезий да си купя?

Купете си качествен и евтин магнезий. Препоръчителни за покупка са органичните форми на магнезиеви съединения - те имат много по-добра усвоимост от организма на човека.

Най-често срещаните форми на магнезия с органичен характер са:
Бисглицинат/диглицинат (с глицин);
Цитрат (с лимонена киселина);
Лактат (с млечна киселина);
Глюконат (с глюконова киселина);
Аспартат (с аспарагинова киселина);
Таурат (с таурин);
Треонат (с треонин).

Най-масовите неорганични форми са (трябва да се избягват заради непълното им усвояване):
Магнезиев оксид;
Магнезиев карбонат;
Магнезиев хлорид;
Магнезиев сулфат.

Магнезиевият бисглицинат е форма на магнезий, която е свързана с две молекули на глициновата аминокиселина. Това го прави силно бионаличен, което означава, че тялото ви го абсорбира по-лесно и по-пълно. Резултатът е бързо абсорбираща се магнезиева добавка, която не дразни стомаха, действа много по-бързо от типичните добавки с магнезий и се усвоява напълно.

Целта на нашите добавки с магнезий:

Таблетките на Bulk Powders с магнезиев бисглицинат 500 мг. са евтин и удобен начин да добавите допълнителен магнезий към ежедневието си, така че са идеални за всеки, който иска да увеличи приема на минерали и витамини като част от здравословната диета и упражненията във фитнеса.

Колко магнезий да пия? Указания за прием на таблетките магнезиев глицинат Bulk:

Приемайте по 1-2 таблетки на ден, разпределени равномерно през деня, най-добре заедно с храната.

Препоръчителната дневна доза за магнезий за хора на възраст между 19 и 30 години е:
310 mg за жени
400 mg за мъже

За хора на възраст над 31 години препоръчителната дневна доза е:
320 mg за жени
420 mg за мъже
    
За хора на възраст над 50 години препоръчителната дневна доза е:
360 mg за жени
460 mg за мъже

Същата доза не се отнася за спортисти подложени често на интензивни тренировки като фитнес и HIIT тренировки като Crossfit и Tapout. Ако спортувате интензивно повече от 3-4 пъти седмично, то тялото ви може да има нужда от до 600-650 мг магнезий всеки ден за да неутрализира вредното въздействие върху ставите ви!

Симптомите на недостиг на магнезий при спортисти и хора трениращи често са:

 • Честа преумора;
 • Гадене;
 • Схващания на мускулите;
 • Болки в ставите.

Колко са 500 милиграма магнезий?

Подобна доза магнезий обикновено се съдържа в 4-5 таблетки по 500 мг магнезиеви съединения. В една от нашите таблетки има точно 100 мг чист магнезий. Това естествено не означава да пиете по 5 таблетки на ден, 1-2 таблетки от нашата магнезиева добавка дневно са напълно достатъчни за хора хранещи се здравословно, а остатъка ще си го набавите с храната.

Симптомите на дефицит на магнезий могат да включват:

 • Загуба на апетит;
 • Гадене;
 • Умора;
 • Изтръпване на крайниците, мускулни крампи и мускулни контракции;
 • Анормални сърдечни ритми;
 • Припадъци;

Честите причини за недостатъчност на магнезия могат да включват:

 • Често спортуване и обилно потене. С потенето тялото ни изхвърля големи количества магнезий. Колкото повече и по-често се потите, толкова повече магнезия в тялото ви намалява.
 • Употреба на алкохол.
 • Честа употреба на кофеинови напитки, големи дози кафе, енергийни напитки, Кола и други.
 • Най-популярния стимулант на нервната система - кофеинът, спомага за по-бързо изчерпване на магнезия в тялото ни.
 • Стомашно разстройство или диария.
 • Прекомерно уриниране поради диабет или друго заболяване.
 • Недохранване и нездравословно хранене.
 • Някои лекарства и стимуланти. Например някои фет бърнери и лекарства ви помагат да горите повече мазнини при тренировка, но изчерпват магнезия в организма ви по-бързо.

С какво да съчетая магнезий?

Синергистите на магнезия включват таурин, калий, цинк, витамини от група В и коензим Q10.

Кога се пие магнезий - сутрин или вечер?

Можете да изпиете магнезия си по всяко време - няма голямо значение дали го пиете сутрин, на обяд или вечер. Важно е да го приемате в комбинация с храна, тоест, заедно с някое от храненията ви. Ако приемате 1 таблетка дневно, изпийте го заедно с вашата вечеря. Магнезия действа успокоително на нервната система и ако тренирате вечер, ще направи съня ви по спокоен.

С какво не трябва да пия магнезий?

Избягвайте да пиете магнезий в комбинация с кафе и други кофеинови напитки, а също и с алкохол.

Ако пиете по 2 или повече таблетки на ден, то разделете ги през по възможност равни интервали от време, примерно на обяд и на вечеря (за 2 таблетки дневно) или на закуска, обяд и вечеря (ако приемате 3 таблетки дневно).

Съдържание на една таблетка Магнезиев бисглицинат Bulk Powders:

Магнезиев бисглицинат: 500 мг.
Активен магнезий в 1 таблетка: 100 мг.

Ползи от магнезия на Bulk Powders:

 • Ниска цена: 30 до 50% по-ниски цени в сравнение с други популярни добавки с магнезий на Българския пазар.
 • При цена от 25 лева за 180 таблетки по 500 мг, получавате цена на 1 таблетка от 500 мг = 16 стотинки.
 • Само стойността на аминокиселината Глицин, съдържаща се в таблетките, е за над 14 лева.
 • Приемайте редовно, за да поддържате нормални нива на магнезий.
 • Комбинирайте с други добавки, ако искате да получите допълнителни ползи.
 • Продукта се предоставя във високо бионалична форма за лесно усвояване.

Съставки (на една таблетка):

Магнезиев бисглицинат 500 mg, пълнител (микрокристална целулоза), средства против слепване (силициев диоксид, магнезиев стеарат).

Информация за активното вещество на 1 таблетка: Магнезий 100 mg - 27% от референтен прием на средностатистически възрастен човек.

Подходящ е за: всички хора, включително вегетарианци и вегани.
Алергени: Няма.

Хранителна информация (за 100 грама продукт)
Калории (kcal) 0
Алергени Не
Продукта е подходящ за:
Пиене преди сън Да
Поддръжка на ставите Да
Добавка към храната Да
| 1 мнения
16/02/2023

Страхотен магнезий беше, първо му вдигнаха цената, сега спряха да го доставят и до България, умират като марка!

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
Подобни продукти по тип и цени: