banan caramel proteinov sheik - онлайн магазин за протеини Bulk
bulk dobavki - онлайн магазин за протеини Bulk
good whey protein - онлайн магазин за протеини Bulk
pro series 1 720x421 - онлайн магазин за протеини Bulk
vegan protein - онлайн магазин за протеини Bulk

Част 7: Видове протеини на прах (протеинови шейкове) според предназначението им

В шеста част на нашето ръководство научихте, че протеините биват животински и растителни според суровината, а животинските могат да бъдат млечен (суроватъчен и казеин), яйчен, телешки, колаген и блендове - смесица от два или повече вида протеин и други хранителни вещества.

Според предназначението им, протеините са два основни вида:

Гейнъри или протеини за качване на мускулна маса. Гейнърите не са подходящи при диета, защото в тях обикновено има много калории и бързи въглехидрати, те са протеинови шейкове за качване на килограми, а не за отслабване и орелефяване. Гейнърите през последните години се произвеждат все по-малко и не са особено популярни, защото ако искаме да приемем протеин с някакво количество въглехидрати, то лесно можем да ги добавим с някакъв вид храна или стандартна напитка към протеина.

Високопротеинови - нискокалорични и подходящи за отслабване. Та са с висок процент белтъчини и нисък процент на всичко останало в тях, включително и малко калории.

Високо протеиновите протеинови шейкове, ако бъдат приети самостоятелно, ще ви дадат само белтъчини и по този начин ще ви послужат за подхранване на мускулите, като ще можете да свалите телесни мазнини и да орелефите. Тоест, високопротеиновите шейкове са универсално средство в спорта и фитнеса: Ако искаме да приемем повече протеин, просто добавяме към храната си само от протеина. Ако искаме повече протеин плюс въглехидрати, пием високопротеинов шейк като към него добавяме какъвто желаем източник на въглехидрати.

Част 8: Биологична стойност на протеините.

  • На дата: 20.05.2021 г.
  • В категория: Категория: Ръководство
  • Коментари: 0
Нагоре