protein powder - онлайн магазин за протеини Bulk
flavoured protein shakes - онлайн магазин за протеини Bulk

Част 1: Какво са протеините (протеинът на прах или протеиновите шейкове)?

Протеините са храна. Те не са хормони или "химия", в качествените протеини няма нищо опасно и вредно. Тоест, протеиновите шейкове са просто храна, пречистена от едни съставки и обогатена с други. В повечето случаи, в протеиновите шейкове е намалено количеството на мазнините и въглехидратите, а е увеличено количеството на белтъчините.

Какво е протеина на прах?

Протеинът на прах е суха, прахообразна хранителна добавка, която може да е получена от животински или от растителни източници на протеин.

Протеините на прах може да бъдат ароматизирани и овкусени или без аромат и подсладители и най-често се смесват с вода, мляко или друга течност, като част от протеинов шейк или смути. Протеиновият прах може да се използва и за печене или добавяне в овесени или зърнени храни. Най-често срещаните форми на протеинов прах са суроватъчен протеин (суроватка), казеин (и двата извлечени от краве мляко), соев и грахов протеин.

протеинов шейк във фитнеса

Протеиновите шейкове са хранителни добавки, които са създадени за най-лесно и бързо набавяне на белтъчини на организма ни. Като от всички видове най-бързо се усвоява суроватъчния изолат (най-скъп), малко по-бавно суроватъчния концентрат (по-евтин), след тях са всички останали видове. Бързината на усвояване е и причината повечето хора трениращи във фитнеса, да пият по един протеинов шейк със суроватъчен протеин веднага след тренировка или при първа възможност - в следващите 5-20 минути след нея.

Част 2: За какво служат протеините във фитнеса?

  • На дата: 19.05.2021 г.
  • В категория: Категория: Ръководство
  • Коментари: 0
Нагоре